GroundhopCollection

28-11-2012

S.V.Z.W.(4) - H.H.C.Hardenberg(3)

SVZW-HHC Hardenberg

Entree € 6,-   Aanvang 19.30u.

 

            2-1

 

 Competitie: Districtsbeker Oost 2e Ronde

 Land: Nederland

 Stadion: Sportpark Het Lage Veld

 Stad/Dorp: Wierden

 Toeschouwersaantal: Ongeveer 500

 Doelpuntenmakers:

 1-0 Ten Hoeve      24"

 2-0 Wakker           38"

 3-0 Zwiers            75"

 

 

Lichte twijfel had ik wel toen ik op weg ging naar Wierden. Niet dat de wedstrijd om de Districtsbeker Oost in de 2e ronde tussen S.V.Z.W. en H.H.C.Hardenberg geen aantrekkelijk affiche is ,maar omdat er dichte mist hing in Twente. Aangekomen bij Sportpark Het Lage Veld waren de lichtmasten wel aan en vrij veel toeschouwers baanden zich een weg naar de entree. Gelijk zag ik veel veranderingen bij het sportpark in vergelijking met mijn vorige bezoek. Zo is het clubgebouw van V.V.Wierden (Fusie met S.V.Omhoog in Juventa’12) afgebroken en nu parkeerplaats geworden. De kassa is verplaatst. Naast de tribune twee rijen staanplaatsen,dug-outs naar de andere kant met daarachter een stenen staantribune over de halve lengte van het veld.En de kunstgrasmat ligt er nu in.

De scheidsrechter had het duel vooralsnog niet afgelast. De aftrap volgde vlak na mijn binnenkomst. Beide goals waren nauwelijks te zien vanaf de middenlijn. Erg bijzonder om te moeten wachten totdat de spelers met de bal in de buurt komen om het spel te kunnen volgen.

Beide teams traden niet aan in hun sterkste opstelling .Zo waren Gouriye,Penterman en Houwing bij de Hardenbergse ploeg niet van de partij. Bij S.V.Z.W. deden aanvankelijk Engbers,Perik en Kamphuis niet mee. De laatste twee genoemden vielen in de tweede helft wel in.

De Wierdenaren ,die nota bene ook nog in hun witte shirt speelden,namen ook het initiatief in de eerste minuten. Ik stond aan de goede kant van het veld en kon vrijwel alles volgen. S.V.Z.W. nam de voorsprong door Ten Hoeve die de bal achter de keeper van H.H.C. schoof.

Hierna trok de mist ook helemaal op. Het duurde maarliefst tot de 32e minuut voordat H.H.C. voor het eerst een schot loste op de reserve keeper Hofland van S.V.Z.W.. Toch werd het gelijk door een al dan niet buitenspel goal van Wakker. Trainer Paul Krabbe van S.V.Z.W. wond zich zo op dat hij achter de omheining werd gestuurd. Dat was trouwens een meter verder. Na de rust probeerde H.H.C. druk te zetten om op voorsprong te komen. Het spel was echter niet voldoende. Keeper Hofland redde bekwaam op de vele acties.

Ook al kwamen de Wierdenaren hier en daar goed weg. Op het eind braken de zwart-witten toch weer over de helft en er kwam een corner.Deze werd mooi binnengeknikt door Zwiers, 2-1. Hierna was het éénrichtingsverkeer van H.H.C. richting keeper Hofland. Hij had een hele goede avond en liet niets meer door. Zo schakelt de Hoofdklasser de op moment nummer 1 van de Topklasse uit en dat mocht gevierd worden.Vorig jaar zaten ze nog bij elkaar in de Topklasse Zaterdag. S.V.Z.W. wil na de degradatie snel terug.Misschien dat het dit jaar lukt….