GroundhopCollection

 

25-11-2012

F.C.Twente - P.E.C. Zwolle

Seizoenkaart 2012-2013

Aanvang 16.30u.

 

             2-2

 

 Competitie: Eredivisie

 Land: Nederland

 Stadion: De Grolsch Veste

 Stad/Dorp: Enschede

 Toeschouwersaantal: 29500

 Doelpuntenmakers:

 1-0 Tadic              48"(P.G.)

 1-1 Avdic              55"

 1-2 Van den Berg  88"

 2-2 Castaignos      90"

 

 

Een Overijsselse derby stond vandaag op het programma in de eredivisie. F.C.Twente-P.E.C.Zwolle. De club uit de blauwvingerstad heeft na een aantal jaren als F.C.Zwolle door het leven te gaan weer de aloude naam P.E.C. gekregen. In de jaren dat men vroeger als P.E.C. genaamd was was men ook succesvoller. Misschien dat juist daarom met het behalen van het recente kampioenschap in de Jupiler League de naam is veranderd. Ze hebben nu in de Eredivisie de punten hard nodig. Vandaag staat dan ook een zware wedstrijd uit bij F.C.Twente op het programma. Hoewel , dat zou het moeten zijn. F.C.Twente steekt in een magere vorm. De club heeft moeite met scoren en de spelers weten elkaar maar moeilijk te vinden. Tel daarbij de afwezigheid van enkele belangrijke spelers erbij . Toch staat de club nog op de tweede plaats achter P.S.V.. Fer speelt na zijn blessure weer mee. Nu is Gutierrez en Chadli nog geblesseerd.

Vooraf werd er een minuut stilte gehouden voor het overlijden van Antoine “Spitz”Kohn (1933-2012). De Luxemburger en voormalig mijnwerker heeft een grote staat van dienst binnen het vaderlandse voetbal. Na gevoetbald te hebben bij de clubs Jeunesse’d’Esch, Karlsruher S.C.,Fortuna’54 en S.C.Enschede tekende hij in 1965 voor F.C.Twente. Later werd hij assistent-trainer naast Kees Rijvers en vanaf 1972 hoofdtrainer bij F.C.Twente in de roemruchte zeventiger jaren van deze club(KNVB-Beker en bijna de UEFA-Cup.). In 1979 ging hij weg maar kwam in 1982 nog even terug om Twente van degradatie te behoeden. Dit mislukte. Vervolgens ging hij voor Ajax werken tot 1989. Ook werd er stilgestaan bij het overlijden van een fanatieke supporter van F.C.Twente   “Dennis”.

Beiden werden herdacht met een minuut stilte en daarna met heel veel fakkels voor de Vak-P-tribune.

De wedstrijd was erg zwak. Er zat geen fut in en Zwolle hield goed stand, wat Twente ook probeerde.0-0 was het bij rust. De tweede helft was nog maar net bezig toen er een strafschop werd toegekend aan Twente. Tadic schoot deze binnen. Maar in plaats van de score uit te bouwen werden er veel fouten gemaakt en zo schoot P.E.C. de gelijkmaker binnen. Inzet genoeg bij Twente maar het loopt voor geen meter.Vervolgens gebeurde aan het einde van de wedstrijd het mirakel voor P.E.C.. De 2e goal werd vlak voor tijd gemaakt en dat leek de beslissende te zijn. Van den Berg schoot het stadion stil. Nu werd nog steeds alles op alles gezet door Twente om het tij te keren. Dit lukte met een goal van Castaignos. Hoewel hij juichend langs het publiek liep kon het publiek niet echt mee juichen. 2-2.Een punt tegen P.E.C. is gewoon te weinig om de door de club beoogde resultaten te bewerkstelligen. Morrend liepen de mensen weg uit het stadion. Alleen het uitvak en de Zwollenaren vierden het punt als een overwinning. Eén speler van F.C.Twente zal iets anders naar deze wedstrijd terugkijken. Tim Hölscher(17 jaar) maakte namelijk zijn debuut in de hoofdmacht.