GroundhopCollection

×

Fout

Empty input file /var/www/vhosts/groundhopcollection.org/httpdocs/images/17_11_2012/IMG_7488_640x480.jpg @ error/jpeg.c/JPEGErrorHandler/297
Empty input file /var/www/vhosts/groundhopcollection.org/httpdocs/images/17_11_2012/IMG_7488_640x480.jpg @ error/jpeg.c/JPEGErrorHandler/297

 

17-11-2012

B.V.V.Barendrecht - H.H.C.Hardenberg

Barendrecht - HHC Hardenberg

Entree € 7,-   Aanvang 15.00u.

 

             0-1

 

 Competitie: Topklasse Zaterdag

 Land: Nederland

 Stadion: Sportpark De Bongerd

 Stad/Dorp: Barendrecht

 Toeschouwersaantal: 750

  Doelpuntenmakers:

 0-1 Bakker          77"

 

 

Weer een dagje treinen. Nu met een Jumbo-kaartje. Eindhalte van vandaag station Barendrecht,een oerlelijk overdekt station. De wedstrijd; B.V.V. Barendrecht – H.H.C.Hardenberg Gelukkig verliep de reis nu wel een keer zonder vertraging. Het dorp zelf vond ik niet veel aan en ik besloot wat vroeger naar Sportpark De Bongerd te lopen. Dat is evenals het “centrum”ook niet ver van het station en goed te doen. Omdat ik uit Twente kom dachten ze allemaal dat ik een H.H.C-fan was. Nu vind ik het natuurlijk wel mooi als de clubs uit mijn omgeving het goed doen ,toch was ik vandaag neutraal aanwezig als liefhebber. Na een poosje in de kantine te hebben vertoefd kwamen er steeds meer fans van H.H.C. binnen. De kantine kleurde aardig oranje. H.H.C. heeft nogal een fanatieke groep supporters die overal mee heen gaan. Barendrecht staat momenteel 2e en H.H.C. 5e . De eerste vijf ploegen wisselen elkaar regelmatig af . De onderlinge verschillen in punten zijn erg klein.

B.V.V. Barendrecht ,opgericht in 1926, ging de eerste jaren van hun bestaan door het leven als D.E.T.O. (Door Eendracht Ter Overwinning) net als de huidige topklasser uit Vriezenveen. Pas vanaf 1931 heet het Barendrecht. Ze spelen al erg lang op het hoogste niveau. Dat was vroeger de Eerste Klasse toen Hoofdklasse en nu de Topklasse. Het is een hele grote vereniging met erg veel leden. Vanaf 1976 speelt men op sportpark De Bongerd.

Vorig jaar zag het er somber uit voor de club. Doordat iemand een typefout had gemaakt voor het aanvragen van de spelerspas van Van der Pluijm en Barendrecht zonder het te weten de speler had opgesteld , kregen ze een straf van de K.N.V.B.. Deze sloot hun uit van deelname aan het K.N.V.B.-beker toernooi en men kreeg 11 punten in mindering. Later werd dit gereduceerd tot 6 punten. Zo moest men aan de Topklasse-competitie beginnen. De Barendrechters deden het uitstekend en poetsten de negatieve punten goed weg. De degradatie werd zelfs ontlopen en daarom zijn ze dit jaar er gewoon weer bij. Het draait op moment erg goed. Nadat dit jaar het nieuwe kunstgrashoofdveld in gebruik werd genomen wil men nu ook een mooie nieuwe tribune gaan bouwen bij het hoofdveld. Deze staat geplant voor 2013.

Tegenstander H.H.C.Hardenberg is ook geen kleine club en is in 1954 ontstaan uit een fusie van H.V.C. en S.V.Heemse. Dat werd de Hardenberg Heemse combinatie. Heemse is een buurtschap dat tegen Hardenberg aanligt. Eigenlijk ligt Sportpark de Boshoek ook in Heemse.

Voor 7 euro had ik een staanplaats,maar je kon er ook makkelijk de tribune mee op.

Omdat het zwaar bewolkt was had men de gehele wedstrijd vanaf drie uur aanvang al de lichtmasten aan. Na wat foto’s van het sportpark te hebben genomen keek ik de eerste helft vanaf een graswal aan de lange zijde tegenover de hoofdtribune en kantine. Hier stonden overwegend ook de H.H.C.-fans. Achter beide goals zijn ook graswallen. In het begin van de eerste helft kregen de Barendrechters kans op kans. Visser,Husen en Richard na een geweldige solo kregen de bal niet in het net. Bij en van de uitbraken van H.H.C. werd zowaar de paal geraakt door Gouriye. Gezien de standen op de andere velden in de rust had Barendrecht bij winst de koppositie.Na de rust bleef Barendrecht gevaarlijk. Toch kwam H.H.C. er nu ook af en toe gevaarlijk uit. Het werd nu echt een leuke wedstrijd. De beste kansen kwamen op het eind toch voor H.H.C.. De 0-1 werd gescoord door Bakker. Hierna kwam er een waar slotoffensief van de Zuid-Hollanders. De scheidsrechter liet erg lang doorspelen en Barendrecht was een paar keer dichtbij de gelijkmaker. H.H.C.Hardenberg hield echter stand en zo werd de winst behaald. Dolle vreugde onder de supporters en spelers.

Helemaal toen na het fluitsignaal de andere uitslagen werden omgeroepen. Zo ging H.H.C. plotseling naar de tweede plaats en Barendrecht nu naar de vijfde. Het blijft zo erg spannend en aantrekkelijk in de Topklasse Zaterdag. Na een wandeling van 10 minuten was ik weer op dat lelijke station en nam de trein via Rotterdam en Amersfoort weer huiswaarts.

{gallery}17_11_2012{/gallery}