GroundhopCollection

08-11-2012

F.C.Twente  - Levante U.D.

FC Twente -Levante UD

Entree € 17,50    Aanvang 21.05u.

 

            0-0

 

 Competitie: Europa League 1e Ronde Poulefase

 Land: Nederland

 Stadion: De Grolsch Veste

 Stad/Dorp: Enschede

 Toeschouwersaantal: 19500

 

 

 

Na de verregende uitwedstrijd die troosteloos maar geflatteerd met 0-3 verloren ging is het vandaag tijd voor de return. Om verder te kunnen gaan in Europa moet F.C.Twente vandaag eigenlijk winnen om de aansluiting bij de bovenste 2 ploegen te kunnen vinden. Dit zijn Hannover’96 en de tegenstander van vandaag Levante U.D.. Gaat dit niet gebeuren dan word het erg moeilijk om verder te komen in Europa. Twente staat in de competitie nog bovenaan maar het team draait nog heel stroef. De 3-0 winst afgelopen zondag is een opsteker en moeten de koppen weer de goede kant op krijgen.

Levante draait daarentegen erg goed. Ze bezetten in de competitie momenteel de 5e plaats nadat zondag bij Sevilla 0-0 werd gespeeld. De bekendste speler van het team zal voor ons Juanfran zijn. Deze oud-international kwam eerder nog even voor Ajax uit.

Bij de opkomst zwaaiden de Tukkers met vlaggen en werd de ploeg luid onthaalt. De supporters van Levante probeerden ook vocaal aanwezig te zijn door middel van sjaals en vlaggen waaronder een Twentevlag. Ze hadden vooraf al ingedronken met sommige Tukkers die een vriendschapsband hebben met supporters van Levante.

De eerste helft gebeurde er niet veel. De Spanjaarden lieten Twente komen en hingen lekker achteruit zonder zelf ook kansen te creëren. De Tukkers hadden het vernuft niet om de verdediging te slechten.

Zo stond het met rust nog 0-0. In de tweede helft probeerden de Tukkers wel meer druk te zetten. Een mooie aanval van Twente werd door Rosales niet benut. Toen kwam na een langdurige blessure Bulykin erin. Zo probeerde Mc Laren toch nog wat te forceren. Maar behalve een grote kans voor Douglas kwam er verder geen echte dreiging meer. Zoals de wedstrijd begon werd er ook geëindigd. 0-0. De supporters van Levante vierden dit luid ,de rest van de toeschouwers verlieten stil het stadion.

Zo word het dus voor de Tukkers wel erg moeilijk om in de resterende 2 wedstrijden(uit Hannover en thuis Helsingborgs) Europees verder te gaan. Ze moeten nu alles winnen en hopen op puntverlies van de concurrenten.