GroundhopCollection

 

03-11-2012

V.V.Capelle - V.V.Katwijk

Capelle-Katwijk

Entree € 10,-    Aanvang 14.30u.

 

            0-0

 

 Competitie: Topklasse Zaterdag

 Land: Nederland

 Stadion: Sportpark 't Slot

 Stad/Dorp: Capelle aan den IJssel

 Toeschouwersaantal: 700

 

 

Mijn vriendin wilde al een tijdje graag naar winkelparadijs Alexandrium in Rotterdam.Mooi om te combineren met een wedstrijdje van V.V.Capelle. Deze stond nog niet gevinckt op de lijst van Topklassers.

Met kruidvatkaartjes vertrokken we erg vroeg per trein richting Rotterdam. De N.S. had door de vele werkzaamheden dit weekend weer eens een aangepaste dienstregeling en dus kwamen we pas tegen half elf op station Rotterdam Alexander. Maar er was genoeg tijd om te shoppen voor haar. Na even te hebben gegeten en een paar uur samen te hebben geshopt was het tijd om naar de metro te gaan. Mijn vriendin had nu mooi de tijd om de vele schoenen- en kledingwinkels te bezoeken. Met een wegwerp -OV kaart die ik nog had van het bezoek aan Chabab van vorig jaar kon ik nog mooi naar Capelle aan den IJssel reizen . Na één overstap kwam ik dan op station Capelle Slotlaan aan. Vandaar is het maar een klein stukje lopen richting Sportpark ’t Slot van V.V.Capelle. Dit sportpark is vernoemd naar een nabijgelegen restant van het vroegere Slot Capelle. Hiervan is alleen de gracht en het Gevangenenhuis (Diefhuis) nog over in het Slotpark. Het logo van de club herinnert aan het slot zoals die er ooit stond.

De in 1930 opgerichte club speelt hier vanaf 1963 op dit sportpark. Eind vorig jaar en begin dit jaar is het grondig gerenoveerd. Een splinternieuwe kantine werd er gebouwd. Vandaag zou het nieuwe sponsorhome met terras ,met uitkijk op het veld, worden geopend.Deze is gebouwd boven de kleedruimte. Dus een historische dag binnen de voetbalclub. Gelukkig zijn bij het hoofdveld wel de mooie Elascontribune en de onoverdekte staantribune behouden gebleven. Evenals de entree. Voor en tientje ben je binnen ,inclusief de tribune.

V.V.Capelle speelt al vanaf 1992/93 op het hoogste zaterdagamateurniveau.Vrij lang dus.Maar het kan altijd nog beter. De tegenstander van vandaag is V.V.Katwijk die al 22 jaar onafgebroken op het hoogste niveau uitkomt. V.V.Katwijk heeft ook al een aantal prijzen achter de naam staan. Zo werd men o.a. 3 x algeheel amateurlandskampioen.

Momenteel staan ze ook bovenaan. Vorige week werd het stokje overgenomen van G.V.V.V.

V.V.Capelle staat op dit moment 10e en maar 1 punt boven de degradatieplaatsen. Het wil allemaal nog niet zo vlotten.

Bij opkomst werd er nog wat confetti de lucht in geschoten door de Katwijksupporters die in redelijke aantallen waren afgereisd. Het eerste kwartier begon Capelle echter zeer fel aan het duel. Katwijk kon niet anders dan verdedigen. Grote kansen werden gemist voor de groenen.

Katwijk kwam pas na een half uur tot een kans. Dit was dan wel een hele grote. Later werd er nog een doelpunt van Susan afgekeurd omdat Leonard er nog aanzat en hij in buitenspelpositie stond. Dat de rust werd gehaald met een 0-0 was een wonder. In de tweede helft zou je een sterker Katwijk verwachten maar Capelle hield meer dan stand. Ze werden gewoon de bovenliggende partij. Kwam Katwijk aan de bal dan werd er wel een overtreding gemaakt zodat ze helemaal niet in hun spel kwamen. Ondanks dat Capelle veel druk zette kwamen er niet veel kansen. Op het eind ging Katwijk nog meer op de aanval en konden ze zelfs de winnende maken. Dit gebeurde niet en zo bleef het zoals het begonnen was 0-0.

Ik dook de kantine nog even in, kocht een sjaal voor de verzameling en dronk een biertje. Daarna was het tijd weer naar de metro te lopen en binnen 10 minuten liep in weer op Alexandrium alwaar ik met mijn vriendin nog lekker een hapje en een drankje namen. Zo gingen we wat later weer met de trein op weg naar huis na een mooie dag. Dit verliep per trein overigens zonder problemen.