GroundhopCollection

22-09-2012

C.S.V.Apeldoorn - S.V. O.D.I.N.'59

CSV Apeldoorn-ODIN59

Entree € 7,50    Aanvang 15.15u.

 

          1-2

 

 Competitie: Hoofdklasse A Zaterdag

 Land: Nederland

 Stadion: Sportpark Orderbos

 Stad/Dorp: Apeldoorn

 Toeschouwersaantal: 625

 Doelpuntenmakers:

 1-0 Nyang         8"

 1-1 Stals           60"

 1-2 Stals           90"

 

 

Een mooie zaterdag om eens een paar wedstrijden te pakken in het amateurvoetbal.De eerste zou in Apeldoorn zijn.

De bedoeling was om naar Barendrecht – G.V.V.V. te gaan. Omdat ik nogal laat op pad ging was er geen tijd te verliezen. Natuurlijk gebeurt er dan wel weer wat. Onderweg op de A1 vloog mijn spiegel van de auto af. Na dat ding weer opgezocht te hebben was al duidelijk dat ik door die vertraging Barendrecht wel uit mijn hoofd kon zetten. De reparatie van mijn auto was dus niet best uitgevoerd vorige week. Omdat ik vlakbij Apeldoorn reed heb ik gekozen om naar de Hoofdklassewedstrijd C.S.V.Apeldoorn – O.D.I.N.’59 te gaan. Deze was wel ruim haalbaar.Het sportpark wist ik nog van een eerdere visit in 2009/2010 voor een wedstrijd tegen W.H.C..

C.S.V.Apeldoorn opgericht in 1946 was in het jaar van mijn visit net kampioen geworden van de Eerste Klasse.

Ze zouden dat jaar opnieuw promoveren naar de nieuwe Topklasse na promotie via de nacompetitie.

Dat hielden ze één jaar vol en daarna keerden ze terug naar de Hoofdklasse C. Daar speelden ze vorig jaar vrij goed mee maar niet voldoende voor de gewenste promotie. Dit jaar zijn ze door de K.N.V.B. ingedeeld in de Hoofdklasse A met veel voor C.S.V. onbekende ploegen.

Na 3 wedstrijden staan ze op 6 punten terwijl de tegenstander van vandaag,ook een onbekende, O.D.I.N.’59 nog met 0 punten onderaan staat. Een bekende bij C.S.V. is de trainer John van Loen , bekend van voornamelijk F.C.Utrecht.Hij moet C.S.V. weer in de Topklasse brengen.

O.D.I.N.’59 komt uit Heemskerk en is opgericht in 1959 speelde tot 2009 nog in de Eerste Klasse. De club werd toen kampioen en speelt vanaf die tijd in de Hoofdklasse.

Het Sportpark Orderbos van C.S.V. is prachtig gelegen in het westen,aan de rand van Apeldoorn tegen de bossen van de Veluwe. De entree is ook erg mooi,je loopt via een trap naar beneden het sportpark op. Het clubgebouw is gebouwd met een mooie kantine en een groot balkon met zicht op het veld. Tijdens de wedstrijden staan hier de fanatieke supporters de wedstrijd te bekijken onder genot van bier en een D.J. De Balkonside noemen ze zich.

De eerste helft begon sterk voor C.S.V. Na een aantal kansen was het in de 8e minuut al raak door een kopbal van Niang. Vooral via de flanken kwam C.S.V. gevaarlijk voor de goal.

C.S.V. overheerste en O.D.I.N. kon behoudens een paar kleine kansjes niet veel inbrengen tegen de aanvalsdrang van de Apeldoorners. C.S.V. verzuimde om de score uit te bouwen en werd erg slordig einde eerste helft waardoor O.D.I.N. toch weer vertrouwen kreeg en de kans rook dat hier meer uit te halen viel.. Na de rust was het ook precies andersom. O.D.I.N. was vanaf de aftrap al gevaarlijk. C.S.V. kreeg het heel moeilijk en kon de bal niet meer wegkrijgen. De aansluitingsgoal van Stals was niet meer dan verdient. Toen iedereen dacht dat het wel 1-1 zou blijven scoorde Stals in de laatste minuut nog een keer. Toch was dit over de gehele wedstrijd gezien een verdiende uitslag.

 

Op naar de volgende wedstrijd in Veghel.