GroundhopCollection

16-09-2012

S.V. Almelo - V.V. Reutum

SV Almelo - VV Reutum

Entree € 2,50   Aanvang 14.30u.

 

          4-4

 

 Competitie: Vierde Klasse B Zondag

 Land: Nederland

 Stadion: Sportpark Ossenkoppelerhoek S.V.Almelo

 Stad/Dorp: Almelo

 Toeschouwersaantal: Ongeveer 125

  Doelpuntenmakers:

 0-1 Brunninkhuis    35"

 1-1 Kaya               52"

 1-2 Brunninkhuis    55"

 2-2 Rolefes            64"

 3-2 Schorn             71"

 4-2 Gwinner           74"

 4-3 Brunninkhuis     85"

 4-4 Van der Aa       90"

 

 

Vandaag wilde ik het dicht bij huis houden. Omdat ik wist dat “medeforummers" naar S.V.Almelo – V.V.Reutum gingen,leek het mij ook wel leuk om weer eens bij S.V.Almelo een wedstrijdje te kijken. Het altijd lastige Reutum stond op het programma.

S.V.Almelo opgericht in 1914 is van begin af aan gevestigd aan de Koedijk op Sportpark de Ossenkoppelerhoek . Sportpark De Ossenkoppelerhoek bestaat uit de verenigingen A.V.C La Première, C.V.V. Oranje Nassau ,Heracles Almelo(Polman Stadion),Korfbalclub Achilles en S.V.Almelo dus.

Er zal komende tijd veel gaan veranderen voor de clubs hier m.b.t. het willen uitbreiden van Heracles Almelo. Zo moeten de clubs velden inleveren en gaan samenwerken. S.V.Almelo zou samen gaan werken met Korfbalclub Achilles. De clubs hadden al plannen voorgelegd aan de gemeente. Maar de gemeente is het hier nog niet over eens. Zolang als er geen accoord is kan men dus ook nog niet met het nieuwe stadion beginnen van Heracles Almelo.         

 De Tribune van S.V.Almelo is trouwens en deel van de R.O.C.staantribune(lange zijde) van het in middels afgebroken Gemeentelijk Stadion aan de Bornsestaat van S.C.Heracles'74. Na de afbraak is deze tribune hier deels opnieuw opgebouwd.

S.V.Almelo gaat al heel wat jaren heen en weer tussen de Derde en Vierde Klasse van het zondagvoetbal. De bijna honderdjarige wil graag weer terug naar de derde Klasse waar men in de laatste jaren uitkwam. Momenteel zitten ze dus in de Vierde Klasse.

Omdat na dit seizoen de zesde Klasse zondag verdwijnt is er een versterkte promotieregeling van kracht. De nummer 1 en nummer 2 promoveren daardoor uit de Vierde Klasse.

Misschien een extra stimulans voor beide partijen vandaag.

Reutum is een kerkdorp in Twente dat grofweg tussen de driehoek Albergen-Tubbergen-Ootmarsum ligt. Als je Reutum binnenkomt denk je dat je in een grote plaats komt . Het grote A.N.W.B-bord met daarop Reutum-Centrum staat erg groot aangegeven op de rotonde.

Het werkelijke centrum zijn een paar winkels rondom de kerk.Trekpleister is discotheek Bays naast de kerk.

In 1932 werd de club onder de naam R.V.C. opgericht. Later pas werd de naam veranderd naar V.V.Reutum. In de 60 jaren dat de club op Sportpark De Kottenbrei speelt is men 4 x kampioen geworden. De Vierde Klasse is hoofdzakelijk het domein van deze club.

Aangekomen op het sportpark dook ik even de kantine in. Vlak voor de wedstrijd kwam ik weer naar buiten en trof ik beide forummers,”Witte Leeuw”en “Breda”. In de eerste helft was het overwicht voor Reutum en had het de beste kansen. De 0-1 was dan ook verdient. Brunninkhuis schoot de bal achter de keeper van Almelo. Einde eerste helft kwam S.V.Almelo met tien man te staan nadat Van de Boogaard een speler van Reutum van achteren trapte zonder dat de bal in de buurt was. Rood dus.

De tweede helft zou voor meer spektakel gaan zorgen. Na enkele kansen van de geel-blauwen van Reutum was het Almelo dat de wedstrijd met tien man naar zich toe trok. Een vrije bal van Kaya vloog erin. 1-1. Almelo drukte door maar door een diepe bal werd Brunninkhuis weer voor de goal gezet en maakte Reutum toch de 1-2. S.V. Almelo toonde veerkracht door er gelijk weer bovenop te vliegen en de 2-2 aan te tekenen. Het werd zelfs 3-2 en 4-2 met een mooie goal van Gwinner die bovenin het doel verdween. Toch kwam Reutum weer terug tot 4-3 en er werd nog een doelpunt afgekeurd. In de laatste minuut kwam er nog een hoekschop voor Reutum en de 4-4 werd gemaakt door Van der Aa. De deceptie bij S.V.Almelo was ondanks met 10 man toch erg groot. Ze waren dichtbij een stunt. Ook Reutum was teleurgesteld. De tweede helft was na een goede eerste compleet weggegeven.

Zelfs de mazzel van de goal in de slotminuut maakte dit gevoel niet beter.

Wij hadden in ieder geval wel genoten van deze tweede helft deze voor de neutrale kijker zeer spectaculair was.