GroundhopCollection

26-08-2012

C.D.Toledo - C.D.Illescas

CD Toledo - CD Illescas

Entree € 15,-    Aanvang 19.00u

 

           2-1

 

 Competitie: Tercera División Grupo 18

 Land: Spanje

 Stadion: Estadio Municipal Salto Del Caballo

 Stad/Dorp: Toledo

 Toeschouwersaantal: 600

 Doelpuntenmakers:

 1-0 Rivera Gil            16"

 2-0 Rivera Gil            33"

 2-1 Urueña Cembrero  74"

 

De zondag hadden we geplant voor een tripje naar Toledo. Deze prachtige oude (voormalige hoofd)stad ligt zo’n 40 km van de hoofdstad Madrid. ‘s Morgens gingen we per trein vanaf station Atocha naar Toledo. Met zo’n 36 graden was het behoorlijk warm. Maar ja .. je moet toch wat. Na veel klimmen en dalen liepen we door de stad de oude monumenten en huizen te bekijken en bezochten we de cafeetjes aldaar. Van te voren had ik al gezien dat ’s avonds een wedstrijd in de Tercera División Grupo 18 (4e nivo) gespeeld werd. C.D.Toledo moest een derby spelen tegen C.D.Illescas. Hier besloten we dan ook heen te gaan. Tegen de avond namen we een taxi richting het busstation om aldaar kaarten te halen voor de terugreis. De trein zou niet meer haalbaar zijn. Vanaf dat busstation was het een heuvel op en dan een straat verder lopen om bij het Estadio Salto del Caballo te komen. Van te voren had ik al op het internet gezien dat dit wel een aardig stadionnetje was. Aan drie kanten zittribunes met de stoeltjes in clubkleuren en aan de open kant een scorebord en zicht op de oude stad. Omdat het erg warm was,ik denk inmiddels meer dan 36 graden , besloten we om de kaarten voor de overdekte hoofdtribune maar te nemen. Na eerst flink wat drinken te hebben gekocht en een sjaal,die dienst deed als zweetlap, namen we plaats op de tribune. De lichtmasten in de vorm van een kruis vielen me gelijk op. Heel apart.

C.D.Toledo is vorig jaar gedegradeerd uit de Segunda B . De club uit de regio Castilla-La Mancha werd opgericht in 1928. Ze speelden ooit 7 seizoenen op het tweede nivo ,de Segunda A. De rest verbrachten ze in de Segunda B of lager . De tegenstander van vandaag komt uit Illescas,een klein stadje tussen Mardid en Toledo. C.D. Illescas speelt u al een aantal seizoenen in de Tercera División. Hoger heeft het ook nooit gespeeld. Vorig jaar werd men 5e en in 2009 misten ze maar net de promotie met een 2e plaats. De club voetbalt in Estadio Municipal dat maar een capaciteit heeft van 1000 bezoekers.

Er waren dan ook maar een stuk of 10 supporters van Illescas die bij ons op de hoofdtribune zaten. Bij Toledo hadden ze zelfs wat Ultras die zich de Komandos noemen. Opmerkelijk was ,dat er een spandoek ter plekke onder de wedstrijd werd gespoten. De tekst was “ 1 Grada Limpia 1 Grada Sin Fascistas ‘.

Toledo begon op het kurkdroge en slecht bespeelbare veld met flink wat pressie. Dit resulteerde ook in een aantal mooie kansen. Illescas kwam in het begin niet eens over de middenlijn. Snel stond het na een kwartier al 1-0 door Alfonso Rivera. Hij tekende ook voor de tweede. In de rust ging ik maar een zak met zonnepitten en weer wat te drinken halen. We waren zo’n beetje de enige twee op de tribune die geen zonnepitten zaten te kauwen in de eerste helft. De tweede helft begon goed voor Illescas. Na een vrije trap die de 2-1 aantekende gingen ze ,geheel tegen de verhouding dan voor de rust ,volop in de aanval.

Zo werd het zowaar nog een leuke wedstrijd. Toledo liet Illescas komen en probeerde met vlijmscherpe counters de verlossende treffer te maken. De stand bleef echter ongewijzigd en zo won Toledo haar eerste wedstrijd van dit seizoen in een derby die na de rust het aanzien waard werd.

Teleurstellend was wel dat het stadion al bijna leeg was toen de spelers van het veld gingen. Er kon geen applaus af.

We zijn vlot naar het busstation gelopen en de Alsa-bus stond al klaar om naar Madrid te gaan. Onderweg kwamen we nog langs het Stadion van Getafe waar op dat moment de wedstrijd tegen Real Madrid werd gespeeld. Wij doken het nachtleven weer in op een terras. Met een temperatuur van boven de 20 graden was dit ook goed vertoeven.