GroundhopCollection

06-08-2012

Jong F.C.Twente - Jong Ajax

Jong FC Twente-Jong Ajax

Entree € 2,50      Aanvang 19.30u.

 

2-0

 

 Competitie: Supercup Beloften

 Land: Nederland

 Stadion: De Grolsch Veste

 Stad/Dorp: Enschede

 Toeschouwersaantal: 6300

 Doelpuntenmakers:

 1-0 Hölscher    45"

 2-0 Promes      91"(PG)

 

Afgelopen jaar werd F.C.Twente thuis kampioen met de beloften voor 15000 toeschouwers in een duel tegen F.C.Groningen. Ajax was de bekerwinnaar en daarom stond vandaag de Supercup van de beloften op het programma. De Grolsch Veste was vandaag met 6300 toeschouwers gevuld. Omdat het vakantieperiode is valt dit zeer mee.

Enkele 1e elftal spelers versterkten beide selecties voor dit belangrijke treffen. Zo speelden bij Ajax Van der Wiel, Eriksen, Ebecilio en Sulejmani mee. De laatstgenoemde werd in de 2e helft gewisseld voor Boerrigter.

Bij Twente stonden Gutierrez, Breukers, Bengtson,Landzaat en Fernandes in de basis. Luc Castaignos mocht ook de 1e helft z’n eerste speelminuten maken voor F.C.Twente.

Het duel ging in de eerste helft gelijk op. Voor beide teams waren er kansen en er werd redelijk gevoetbald in een hoog tempo. Het leek er dan ook op dat het bij rust 0-0 zou staan,maar daar dacht Tim Hölscher anders over. De Duitse speler die van de jeugd van Schalke overgekomen is naar de beloften van Twente schoot in de 45e minuut de bal langs de keeper van Ajax.

In de tweede helft ging Ajax erg fel van start. Dit resulteerde in een paar grote kansen. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Twente weer grip op de partij en een aantal kansen op de 2-0. Deze goal viel ook ,maar pas in de 90e minuut na een overtreding op Gutierrez die in het strafschopgebied werd gevloerd. Promes benutte de strafschop. Hierna werd er afgefloten en kon het feest voor de Twente-beloften beginnen.

Anders dan de J.C.Schaal (Supercup eredivisie) werd er geen schaal uitgereikt maar een mooie bokaal als Supercup voor de beloften.

Zo won het team van Patrick Kluivert naast het kampioenschap ook de Supercup. Kluivert die dit jaar naast coach van Jong F.C. Twente ook assistent is geworden bij het Nederlands Elftal samen met Danny Blind en bondscoach Van Gaal.