GroundhopCollection

19-07-2012

F.C.Twente  - F.C.Inter Turku

FC Twente - Inter Turku

Entree € 7,50    Aanvang 19.45u.

 

 

           1-1

 

 Competitie: Europa League 2e Voorronde

 Land: Nederland

 Stadion: De Grolsch Veste

 Stad/Dorp: Enschede

 Toeschouwersaantal: 18100

 Doelpuntenmakers:

 0-1 Bouwman     38"

 1-1 TadiĆ          66"

 

Tussen de voorbereidingen door word de 2e voorronde van de Europa League gespeeld. Na U.E.Santa Coloma was het nu de beurt aan F.C.Inter Turku. Een Finse ploeg ontbrak nog op de Europese lijst van F.C.Twente.

F.C.Inter Turku is opgericht door Stefan Hakans in 1990 nadat z’n zoontje nergens bij een andere club toegelaten werd. Aanvankelijk was het een jeugdclub ,maar na een paar jaar besloot men een seniorenelftal op te richten. Dit ging zo goed dat men na een aantal jaren al snel in de hogere regionen van het Finse voetbal te vinden waren. Zo spelen ze nu al weer enige tijd op het hoogste nivo ,de Veikkausliiga. Ze delen hun Veritas Stadion met de grotere broer uit de stad T.P.S.

Op dit moment gaan de Sinimustat (Zwartblauen) aan kop in de competitie onder leiding van de Nederlandse trainer Job Dragtsma.Hiervoor had men ook een Nederlandse trainer namelijk Rene van Eck.

De wedstrijd verliep voor F.C.Twente zeer teleurstellend. Twente zette de tegenstander wel onder druk maar verder dan de 16 meter kwamen ze nauwelijks.Bij F.C.Inter verdedigde men met z’n allen en dat ging niet onverdienstelijk. Uit de enigste counter van de Finnen kwam een verwoestend schot van Nederlander Bouwman uit zo’n 35 meter.Deze verdween in de kruising.   0-1!! Bouwman komt van de beloften van N.A.C. waar hij 2 duels uitkwam in de hoofdmacht, een buitenlands avontuur zocht en bij Inter een belangrijke waarde is geworden.

Doordat Twente in de 2e helft ook in het te lage tempo verder ging beloofde de wedstrijd niet veel goeds voor de Tukkers. Dusan Tadić deed met een prachtige kopbal de harten van de Twentse fans weer wat hoop geven. Verder dan de 1-1 zou het na negentig minuten niet meer worden. Over de gehele wedstrijd heeft F.C.Inter Turku 3 kansen gekregen,1 ging erin ,dus een geslaagde wedstrijd voor hun. F.C.Twente zal volgende week flink aan de bak moeten in een denk ik wel vol stadion in Turku. Bij winst is de kans is groot dat Twente dan loot tegen F.K.Mladá Boleslav uit Tsjechie . Deze club staat voor de return met Thor uit IJsland al met 3-0 voor.Maar laat Twente eerst maar eens winnen.