GroundhopCollection

08-07-2012

F.C.Twente(1)  - F.C.Nordsjælland(1)

FC Twente-FC Nordsjealland

Entree € 5,-         Aanvang 13.30u.

 

                 2-1

 

 Competitie: Vriendschappelijk

 Land: Nederland

 Stadion: Sportpark Slangenbeek (A.T.C.'65)

 Stad/Dorp: Hengelo

 Toeschouwersaantal: 1200

  Doelpuntenmakers:

 0-1 Mikkelsen       11"

 1-1 Chadli             51"

 2-1 Born               57"

 

Op een zwaarbewolkte zondagmiddag vertrok ik richting Bornerbroek om een paar maten op te halen en daarna koers te zetten naar Hengelo. Onderweg begon het al wat te regenen . De auto werd ruim van te voren geparkeerd en de regenschermen uit de kofferbak gepakt.

Aangezien de regen nu met bakken uit de lucht kwam en er voorlopig volgens buienradar geen einde aan kwam zou het met de verwachte drukte wel meevallen. Toch zouden er nog zo’n 1200 komen. Er was zelfs een dame die het waagde in een minirok en op slippers door de regen te lopen.

Al heel lang is het een traditie dat V.V. A.T.C.’65 een oefenwedstrijd verzorgd voor de voorbereiding van F.C.Twente.

Normaal gesproken moet F.C.Twente dan aantreden tegen een selectie uit de gemeente Hengelo. Maar dit keer was er een mooiere tegenstander te gast op het Sportpark Slangenbeek. A.T.C staat voor A Triginta Conditum (Uit dertig ontstaan). Het werd opgericht door 30 man in 1965. De club komt uit in de tweede klasse in 2012/2013. De voorzitter is sinds 1995 Joop Munsterman ,deze vanaf 2004 ook voorzitter van F.C.Twente is.

F.C.Nordsjælland ,de Deense kampioen, kwam even langs voor een wedstrijd tegen F.C. Twente. Na een trainingsstage in Delden sloten ze vandaag af met een wedstrijd om vervolgens koers te zetten naar Denemarken. Deze week was ik al getuige bij S.V.Delden van een oefenpartij tussen Waasland-Beveren en Nordsjælland.

Waar F.C. Twente nog steeds niet over De Jong kon beschikken vanwege het E.K. doet Mikkelsen bij Nordsjælland gewoon mee. Bjelland is een van de nieuwste aanwinsten van Twente en komt van kampioen uit Farum. Hij speelde jammer genoeg niet tegen z’n oude ploeggenoten mee.

Tussen de stortbuien door was het in de eerste helft F.C Nordsjælland die de wat betere kansen kreeg en terecht de score opende door Mikkelsen. Twente kon met een paar kansjes van o.a. Gyasi er niet veel tegenover zetten. De Tweede helft werd van Twente-kant een stuk beter. De achterstand werd dan ook weggewerkt door 2 goals van Chadli en de tweede van Born met een mooie kopbal.

Door de regen bleven veel mensen in en om de kantine hangen. Ze wilden liever van binnen nat worden dan van buiten.

De dame in minirok zal wel spijt hebben van haar kledingkeuze. Ze had haar benen behoorlijk onder de modder toen ze mij aan het einde van de wedstrijd weer passeerde. Iedereen keek naar “mudwoman” . Ze heupwiegde snel de poort van het sportpark uit.