GroundhopCollection

05-07-2012

Waasland-Beveren (1)  - F.C.Nordsjælland(1)

* Geen Kaartje *

Entree Gratis     Aanvang 12.00u.

 

           0-1

 

 Competitie: Vriendschappelijk

 Land: Nederland

 Stadion: Sportpark De Mors (S.V.Delden,veld 2)

 Stad/Dorp: Delden

 Toeschouwersaantal: 2

 Doelpuntenmakers:

 0-1 Rohde          6"

 

Elk jaar komen er wel profclubs op trainingskamp in Delden. Men verblijft dan in het Aparthotel en maakt gebruik van Veld 2 van S.V.Delden op Sportpark De Mors..

Waasland-Beveren en F.C. Nordsjælland waren er ook enkele dagen. Onderling hadden ze een oefenwedstrijd geplant. Deze was vandaag om 12 uur in de middag. Hierover was zeer weinig info beschikbaar. De wedstrijd stond alleen met tijd ergens op de site van F.C.Nordsjælland.

Terwijl bij Waasland-Beveren alleen stond dat ze gingen oefenen tegen de Denen. Er waren dan ook maar 2 toeschouwers waaronder ikzelf bij Veld 2 van S.V.Delden. De Denen zouden in Delden blijven tot de 8e en Waasland-Beveren zou na deze wedstrijd gelijk vertrekken.

Waasland-Beveren is een fusieclub tussen Red Star Waasland en het veel bekender K.S.K.Beveren. Ze spelen in het stadion van K.S.K.Beveren “De Freethiel”.

Dit stadion ga ik zeker ook snel eens bezoeken. Onlangs hebben ze Daniel Cruz weer opgehaald uit de U.S.A. Hij speelde voor Dallas F.C. en daarvoor voor Beerschot. Daar was hij een groot talent. Ook speelde Emile Mpenza sinds een dag op proef mee na een jaar niet gespeeld te hebben. Misschien gaat hij ook tekenen bij de Belgen.

F.C.Nordsjælland is dit jaar de kampioen van Denemarken . Ze bleven F.C.København netjes voor in de competitie. De ploeg uit Farum is een van de geplaatste ploegen voor de Champions league.

Vorig jaar hadden ze ook al een trainingskamp in Delden belegd. De oefenwedstrijd tegen Lierse heb ik toen ook al bezocht. Na eerder in de week in Doorwerth tegen Lens te hebben verloren gingen ze het nu tegen Waasland-Beveren proberen.

De wedstrijd ging over twee keer 35 min. Hoogstwaarschijnlijk omdat het erg warm en midden op de dag was. Er werd in een vrij hoog tempo gespeeld. Al gauw kwam en de Denen op voorsprong. Daarna zou er niet meer gescoord worden. Toch was het een leuke oefenwedstrijd. Zondag zal ik F.C.Nordsjælland weer zien in de laatste wedstrijd van deze trainingssessie tegen F.C.Twente waarna ze huiswaarts keren

Gelukkig was het net op tijd afgelopen want het weer sloeg om van zon naar hevige buien.