GroundhopCollection

10-07-2013

V.F.L.Bochum dgermany - F.C.Twente netherl

VFL Bochum-FC Twente

Entree € 8,-  Aanvang 18.30u.

 

 

 VFL Bochum

 3-0

 twente

 Competitie: Vriendschappelijk

 Land: Duitsland dgermany

 Stadion: Heidewaldstadion (F.C.Gütersloh 2000)

 Stad/Dorp: Gütersloh

 Toeschouwersaantal: 450

 Doelpuntenmakers:

 1-0 Engelbrecht      6"

 2-0 Aydin               42"

 3-0 Cwielang          51"

 

 

F.C.Twente is op trainingskamp in het Duitse Mariënfeld. Dat is een klein dorpje tussen Osnabrück en Bielefeld aan de rand van het Teutoburgerwald. In 2006 had hier Portugal zijn kwartier voor Europese kampioenschappen dat in Duitsland werd gehouden. Vlakbij Mariënfeld ligt de kleine stad Gütersloh. Hier oefent F.C.Twente vanavond in het oude Heidewaldstadion tegen de 2e Bundesligaclub V.F.L.Bochum.

Ooit was ik al eens zonder wedstrijd in dit stadion geweest op de terugweg van een wedstrijd in Bielefeld. Het Heidewaldstadion word thans bespeeld door F.C.Gütersloh 2000. Het stadion stond al op mijn lijstje om een keer met een wedstrijd te bezoeken van de F.C.G.. Nu Twente hier toevallig haar oefenwedstrijd speelt tegen Bochum was dit natuurlijk de uitgelezen mogelijkheid om dit waar te maken, hetzij dan niet met de thuisclub.

De wedstrijd stond wel voor een vroeg tijdstip geplant (18.30) voor een doordeweekse dag. Hierdoor konden mijn kameraden dit keer niet mee omdat ze het niet konden redden vanwege het werk. Het eerste stuk autobaan tot achter Osnabrück ging snel en soepel. Hierna vervolgde ik de weg via de kleine provinciale wegen. Toch was ik ruim op tijd en kon de auto prima parkeren in de woonwijk tegenover het stadion. Ik kocht een kaartje voor €8,- en kon vrij staan en ook zitten op de diverse tribunes. Ik kwam erachter dat ik nu niet meer in het uitvak kon komen. Het voordeel was wel dat ik nu overal in het stadion nu me vrij kon bewegen. Zo ging ik met een biertje en een bratwurst lekker op de oude houten banken van de tribune zitten. Zo’n 450 toeschouwers hadden de moeite genomen om deze wedstrijd te bezoeken waaronder zo’n 40 van Twente.

Het stadion is een prachtige oude bak. Mooie oude tribune en terraces in de curven en op de lange zijde er tegen over. Het stadion is ooit door een schietvereniging gekocht en is lang een wielerbaan geweest. Pas toen het voetbal opkwam in Gütersloh en zelfs twee Oberligisten (DJK Gütersloh en SVA Gütersloh,later fusie FC Gütersloh)er gingen spelen werd het stadion uitgebreid. Het mooie van de “gegengerade” is dat onder de betonnen tribune de schietvereniging een schietbaan heeft. De lichtmasten zijn niet zo heel oud. In 1998 werden ze geplaatst. Het scorebord zelfs in 2001. F.C.Gütersloh speelt momenteel in de Oberliga Westfalen.

Voor V.F.L.Bochum is dit de 6e wedstrijd in de voorbereiding en voor Twente de 3e. Qua kwaliteit zou Twente dit op voorhand moeten winnen maar niets was minder waar. Na even aftesten in het begin kwam Bochum gelijk al op voorsprong door een mooie counter. Engelbrecht schoot de bal in de rebound, na een kopbal van Tasaka, achter de in de eerste helft spelende Boschker. F.C.Twente kreeg maar een paar kleine mogelijkheden voor de rest was Bochum oppermachtig. Een verkeerde terugspeelbal van Wisgerhof op Boschker leidde de 2-0 in. Aydin hoefde alleen binnen te tikken. De Duitsers onder leiding van de bekende trainer Peter Neurorer hadden geen kind aan het machteloze F.C.Twente.

In de tweede helft was het gelijk al 3-0 door de Pool Cwielong. Keeper Marsman van Twente die in de tweede helft Boschker had vervangen kon alleen naar de bal kijken. De aanval was perfect uitgevoerd. Hierna werd het nog erger voor FC Twente omdat Tadic op een harde manier onderuit werd gehaald. Hij moest van het veld met een knieblessure. Zo word de ziekenboeg wel weer erg vol vlak voor het nieuwe seizoen van FC Twente. Daarin vergezeld Tadic nu Brama, Stevens,Rendla,Kuiper en Embicilio. Fer is er ook niet bij omdat hij hoogstwaarschijnlijk naar Norwich City gaat en daar is om de boel rond te maken. Keeper Mihaylov is in geprek met Fiorentina en Fernandez gaat op huurbasis naar OFI Kreta. Qua keepers is dus de van Go Ahead Eagles teruggekeerde Marsman er nog en de oude rot Boschker. Er zal dus nog flink moeten worden gesleuteld aan het elftal voor het begin van de competitie. V.F.L.Bochum speelde daarentegen erg leuk voetbal. Ze kunnen met vertrouwen de competitie ingaan. De 3-0 overwinning was dus ook terecht ondanks de laatste 20 minuten dat Twente met een man minder stond.

Hierna reed ik weer rustig terug naar Nederland. Het Heidewaldstadion zal ik zeker nog eens bezoeken maar dan voor een wedstrijd van F.C.Gütersloh in de Oberliga.