GroundhopCollection

17-05-2013

F.C. Schüttorf 09 - S.V. Borussia 08 Neuenhaus

 

Schttorf-Neuenhaus

Entree € 3,50   Aanvang 19.00u.

 

 fc schttorf 09

         3-0

 sv borussia 08 neuenhaus

 Competitie: Bezirksliga Weser-Ems 3

 Land: Duitsland dgermany

 Stadion: Sportpark Salzberger Straße (Holmers-Kamp-Stadion)

 Stad/Dorp; Schüttorf

 Toeschouwersaantal: 214

 Doelpuntenmakers:

 1-0 Holthaus       17"

 2-0 Bühring         49"

 3-0 Bayraktar      58"

 

 

Schüttorf is een plaatsje vlak achter Bad Bentheim net over de grens bij Twente. Bekend van megadiscotheek Index ,waar ik vroeger menig keer geweest ben, en omnivereniging (Breitensportverein) F.C.Schüttorf 09. De voetbalafdeling klom einde 90er jaren op naar de Oberliga Niedersachsen/Bremen (4E niveau)na lang gebivakkeerd te hebben in de Bezirksliga West.. Men speelde zelfs mee om de D.F.B.-Pokal tegen SSV Reutlingen, al ging die wedstrijd met 1-4 verloren. De club zakte daarna weer weg naar de Bezirksliga Weser-Ems ,het huidige 7e niveau. Hier staat het bovenaan en zal men hoogstwaarschijnlijk gaan promoveren naar de Landesliga. Reden om deze vrijdagavond eens een wedstrijd te bezoeken van deze club.

Behalve voetbal speelt men ook handbal en volleybal op hoog niveau. De club werd echter opgericht met de afdeling voetbal.

Na een half uurtje rijden was ik op de parking van de in 1909 opgerichte club. De auto werd op de modderige parkeerplaats gezet en met paraplu liep ik richting de kassa.

Het Holmers-Kamp-Stadion aan de Salzberger Straße is omzoomd door (kleine)tribunes. De hoofdtribune is overdekt en de rest zijn staantribunes. De Hoofdtribune is een hoge aparte constructie dat aan de achterkant is bevestigd aan het hoofdgebouw. Een biergarten en eettent maken het geheel compleet. Het stadion heeft een capaciteit van 5000 toeschouwers. Helaas heeft het geen lichtmasten. Een bekende speler die van deze club komt is Simon Cziommer (o.a.FC Twente,Schalke 04,Vitesse).

De wedstrijd van vandaag ging tussen F.C.Schüttorf 09 – S.V. Borussia 08 Neuenhaus. Op moment staat Schüttorf eerste en Neuenhaus vecht voor degradatie en staat 1 plaats boven de streep. Dat is Neuenhaus wel gewend want ze pendelen de laatste 40 jaar al heen en weer tussen de Kreisliga en Bezirksliga. Met een biertje in de ene hand en een Bratwurst in de andere zocht ik eerst even een droog plekje op de tribune. De spelers waren inmiddels al op het veld en de regen viel met bakken naar beneden. In de 2e minuut was het al mis voor de Borussen. Verdediger Zander van Neuenhaus moest gelijk aan de noodrem om Holthaus van het scoren af te houden. Gevolg was gelijk al een rode kaart en met 10 man verder. De spelhervatting leverde niets op. Neuenhaus was duidelijk niet opgewassen tegen de sterke thuisclub. De 17e minuut werd er ook gescoord door Schüttorf. Na enkele mooie aanvallen waarbij de score verdubbeld kon worden kreeg Neuenhaus een reuze kans op de gelijkmaker. Toch werd met 1-0 de rust ingegaan en dat was voor Schüttorf gezien de kansenverhouding veel te weinig.

Inmiddels was het droog en kon ik vanaf de andere kant de tweede helft gaan aanschouwen. Gelijk werd er ook gescoord. De 2-0 van Bühring was een mooie. Hij ging alleen op de keeper van Neuenhaus af en omspeelde hem prachtig. Op het eind werd nog een mooi afstandsschot beloond met de 3-0. Neuenhaus zal het nog erg moeilijk krijgen voor het klassebehoud. Natuurlijk speelde de rode kaart zeker mee. Schüttorf hoeft zich geen zorgen te maken. Ze zullen wel gaan promoveren. Het weer werd steeds slechter en ik was blij dat ik weer in de auto zat terug naar Twente.