GroundhopCollection

26-03-2013

R.Cappellen F.C. - K.S.V.Temse

Cappellen-Temse

 

Entree was gratis omdat ik meehielp met het sneeuwvrij maken van het veld.  Aanvang 15.00u.

 

1-3

 

 Competitie: Derde Klasse A

 Land: België 

 Stadion:  Stadion Jos van Wellen 

 Stad/Dorp: Kapellen

 Toeschouwersaantal: 178

  Doelpuntenmakers:

 0-1  Renier (keeper)  46" (PG)

 1-1 Cabreels             73"

 1-2 Renier (Keeper)  83" (PG)

 1-3 Bouchaouni        90"

 

Heel vroeg stond ik deze dag op. Het vroor nog steeds maar dat kon me niet deren. De bedoeling was om naar K.Lyra TSV te gaan in Belgë. Met de trein ging de reis vrij vlot tot Arnhem. Vanaf Arnhem tot Nijmegen moest ik met de bus omdat er werkzaamheden waren. In Nijmegen had ik mooi de tijd om alvast een kaartje te kopen naar Lier. De rest van de reis richting Roosendaal ging probleemloos. Alles wees erop dat ik een relaxte dag ervan zou gaan maken. Totdat ik een sms kreeg van groundhopper Dennis. In België was vrijwel alles afgelast wegens sneeuw. Lyra ook. Wat nog niet werd afgelast was Rupel Boom en R.Cappellen F.C.. Nu was ik in Nederland al langs diverse clubs gekomen waar men gewoon aan het voetballen was. Geen sneeuw te bekennen. Omdat ik toch al een kaartje had voor België besloot ik toch de trein naar de zuiderburen te nemen. En inderdaad, onder Roosendaal was de wereld helemaal wit. Rupel Boom genoot mijn voorkeur maar mocht dat worden afgelast dan kon ik geen kant meer op. Ik besloot dus om Cappellen te proberen. Wedstrijd R.Cappellen-K.S.V. Temse in de Derde Klasse. Kapellen lag toch al op de route naar Antwerpen en mocht dit niet doorgaan dan kon ik nog terug om in de buurt van Roosendaal een amateurpotje te gaan kijken. Meer dan een uur voor de wedstrijd was ik dan ook al in het dorpje Kapellen op weg naar het Stadion Jos van Wellen. Deze ligt in een woonwijk en heeft een prachtige entree.

Er was nog niks te doen en de kassa’s waren ook gesloten. Omdat er muziek uit één van de luidsprekers kwam besloot ik via een hekje een kijkje in het stadion te nemen. Daar zag ik dat men met man en macht het veld sneeuwvrij aan het maken was. Tja.. wat nu… ik wilde toch niet voor niks zo’n eind reizen. Dus vroeg ik aan de terreinknecht om een schep en ging meehelpen. Dat vonden ze geweldig. Zo was ik op het veld aan het scheppen met de ongeveer 30 andere vrijwilligers. Onder hen ook Björn Vleminckx. De voormalig speler van o.a. N.E.C. en Club Brugge was even terug uit Turkije ,alwaar hij uitkomt voor Gençlerbirligi. Ik had een hele tijd naast hem staan scheppen maar had hem niet herkend. Pas toen we bijna klaar waren en hij een interview gaf had ik het in de gaten. Ondertussen liepen de trainers en scheidsrechter al op het veld. De spelers kwamen ook op het veld en ik had de eer om af en toe tussen het scheppen door enkele spelers in te schieten.

5 minuten voor aanvang van de wedstrijd waren we ook klaar en we liepen met applaus van de supporters van het veld. Missie geslaagd. Omdat ik nog niks had gegeten werden mij 2 pistoletjes filet americain en een paar bierbonnen gegeven. Een sjaal werd geregeld en ik werd bedankt voor de moeite. Ow ja en de entree was gratis. Heel mooi allemaal. Het belangrijkste was dat er werd gevoetbald.

Cappellen heeft de punten nodig na 3 nederlagen op rij. De ploeg getraind door good old Jan Ceulemans zakt langzaam af in het linkerrijtje van de Derde Klasse. Het is niet het hoogste niveau wat de club ooit behaalde. Dat is de tweede klasse.

De in 1906 opgerichte club Cappellen uit het gelijknamige dorp dat thans Kapellen(provincie Antwerpen) heet is voortgekomen uit een andere club uit het dorp namelijk Victoria F.C. Ontevreden spelers liepen daar weg en richten R.Cappellen F.C. op. Inmiddels bestaat Victoria F.C. niet meer en is Royal Cappellen F.C. de club van het dorp. In de jaren 30 speelde men al op het 2e niveau. En tot de 70er jaren in de nationale reeksen. Hierna ging het bergafwaarts tot in de 2e provinciale . In de 90er jaren komt men terug in de nationale klassen. Van 1995 tot 2000 zit men wee in de Tweede Klasse. Hierna zakt men weer naar de Derde Klasse waar men tot heden speelt.

Tegenstander K.S.V. Temse is een fusieclub. In 1945 werd er gefuseerd tussen Temsche S.K. en F.C. Temsica. Pas in 2003/2004 ontdoen ze zich van de provinciale reeksen en promoveren ze naar de Vierde Klasse. Vanaf 2009/2010 promoveert men naar de Derde Klasse. Temse heeft vandaag ook alle zinnen gezet op een goed resultaat want men vecht tegen degradatie. Na een geweldige start heeft men nog maar één keer sinds november gewonnen.

Nadat de stadionspeaker ons bedankte voor het sneeuwvrij maken van het veld kwamen de spelers op. Cappellen begon sterk aan de wedstrijd. De ene na de andere kans werd gemist. Schoten gingen rakelings naast. De bal ging er telkens net niet in. Temse werd pas gevaarlijk vlak voor de rust. Ze kregen 2 grote kansen op de openingsgoal maar ook deze werden gemist. Een brilstand was dan ook de ruststand.

In de rust kon ik van de bierbonnetjes heerlijke De Koninckjes halen. De spelers kwamen alweer op voor de tweede helft toen ik de laatste teug nam van het Antwerps biertje. Nog voordat ik naar buiten kon gaan zag ik vanuit de kantine dat er hands werd gemaakt in het strafschopgebied. Snel rende ik naar buiten. Maar omdat een oud vrouwtje dat voor mij liep ruim de tijd voor de trap naar beneden nam zag ik dat keeper Renier van Temse de gegeven strafschop al benutte voordat ik er en foto van kon nemen. Ik nam plaats op de tribune. Hier was ik ook weer snel weg omdat er een paar met een toeter mijn gehoor dusdanig op de proef stelden dat het onverantwoord was om er te blijven staan. Een rustig plekje verderop vond ik beter. Cappellen zette aan en kreeg ook kansen. Temse groef zich in op eigen helft. Het duurde tot diep in de tweede helft totdat Crabeels de gelijkmaker binnen tikte. Dit was ook wel verdient. Capellen rook bloed en zette aan. Van den brandt mikte op de paal voor de thuisclub. Een spaarzame counter van Temse zette de boel weer op z’n kop. De aanval kwam tot in de 16 meter toen er een overtreding werd begaan op Temsespeler Pelgrims. Weer een strafschop. Weer nam keeper Renier de strafschop. Dit keer schoot hij iets minder overtuigend binnen. Maar wel raak ,1-2. Dit gebeurde in de 84e minuut. Cappellen probeerde het nog wel en was nog bijna fortuinlijk met een schot van Michel. Maar het zat er gewoon niet meer in. In de blessuretijd werd de nederlaag nog groter. Bouchaouni schoot de 1-3 binnen. De spelers en supporters van Temse vierden feest. Eindelijk weer een belangrijke overwinning tegen degradatie. Cappellen incasseerde haar 4e verlies. Het sneeuwruimen had hun niet geholpen. Voor mij was het niet voor niks geweest. Ik had een voetbalwedstrijd gezien bij een club waar ik nog niet was geweest.

Na de wedstrijd maakte ik de bierbonnen op en sprak nog met wat spelers en de trainer Andrews van K.S.V.Temse waarna ik weer richting het station ging. Onderweg dook ik nog een frituur in. Hier was het topdrukte, maar ik had nog genoeg tijd over voordat de trein ging. 5 minuten voordat de trein aankwam stond ik alweer op station Kapellen. De terugreis naar Roosendaal en verder huiswaarts verliep verder zonder problemen.