GroundhopCollection

03-02-2013

F.C.Twente - F.C.Utrecht

Seizoenkaart 2012-2013

Aanvang 14.30u

 

           2-4

 

 Competitie: Eredivisie

 Land: Nederland

 Stadion: De Grolsch Veste

 Stad/Dorp: Enschede

 Toeschouwersaantal:  29500

  Doelpuntenmakers:

  0-1 Toonstra          32"

  0-2 Mulenga           45"+1 (P.G.)

  1-2 Tadic                56"

  1-3 Bulthuis            66"

  2-3 Tadic                73"

  2-4 Van der Hoorn   74"

 

 

Zondagmiddag half drie werd er afgetrapt in De Grolsch Veste en dus gingen we per trein redelijk op tijd weg. Het affiche van vandaag was F.C.Twente - F.C.Utrecht. F.C.Twente heeft een bewogen week achter de rug. Na het gelijke spel van afgelopen weekend tegen Feyenoord en de week ervoor tegen R.K.C. en alle kritiek die daarop losbarstte ging deze week de transfer van Leroy Fer naar Everton ook niet door. Er moest dus wel weer eens wat positiefs gebeuren.

Bij opkomst van de spelers ontvouwden de supporters van Vak-P enkele doeken om hun protest te laten zien aan het bestuur van F.C.Utrecht. Na de incidenten van vorig seizoen waren geen Twentefans welkom in Utrecht. Hiertegen werd door middel van enkele spreuken duidelijk gemaakt dat men het er niet mee eens was. Vandaag waren er wel Utrechtsupporters bij deze wedstrijd . Al was het uitvak niet vol.

De eerste helft was weer bijzonder teleurstellend van de thuisclub. Utrecht speelde beter en kwam verdient op voorsprong door de nieuweling Toornstra die van Den Haag in de winterstop overkwam. Bij Twente was er weinig beleving te speuren. Een overtreding van Bengtsson die Van der Gun tackelde in de zestien meter(44”) werd door scheidsrechter Blom met rood bestraft.Mulenga zorgde voor de 0-2. En zo gingen beide ploegen de rust in. Na de rust kwam F.C.Twente met tien man wat feller uit de kleedkamer. Tadic bezorgde de 1-2 met een mooie stift. Maar de vlotte uitvallen van Utrecht maakte het de defensie van de Tukkers erg lastig. Braafheid maakte hands en Bulthuis zorgde met een vrije trap voor de 1-3. Toch kwamen de Tukkers weer op 2-3 door Tadic. Maar ook vlak hierna gooide Utrecht het slot er definitief op. 2-4. Een pijnlijke nederlaag voor de ploeterende ploeg van coach Steve Mc Laren. Zo zakt Twente naar de 3e plek en speelt Utrecht zich verdienstelijk naar de subtop.

Snel zaten we weer in de trein terug naar huis.

 

 

 

 

aecfrhgitk