GroundhopCollection

22-07-2012

F.C.Twente - S.C.Paderborn 07

FC Twente - SC Paderborn

Entree € 8,-       Aanvang 14.30u.

 

          0-1

 

 Competitie: Vriendschappelijk

 Land: Duitsland

 Stadion: S.G.Platz (S.G.Gronau)

 Stad/Dorp: Gronau

 Toeschouwersaantal: 2300

 Doelpuntenmakers:

 0-1 Meha         48"(PG)

 

 

Na gisteren een supermooie dag op de Zwarte Cross te hebben beleeft werd ik na enkele uren slaap ’s morgens weer wakker. Niet geheel fit door de vele biertjes die gisteren genuttigd waren liep ik naar het station waar ik afgesproken had met een kameraad. Hij had ook nog een paar biertjes meegenomen en zo zat ik al weer snel aan een piepke. In Hengelo pikten we nog 2 kameraden op waarvan één een schot is, een Dundee F.C.-fan die weer eens een paar weken op bezoek is. Vervolgens met de trein naar Gronau. Daar stond bij de plaatselijke S.G.Gronau een oefenwedstrijd op het programma tussen Twente en Paderborn. De club is maar een paar straten van het station verwijderd dus het was een makkie om te vinden.

S.C.Paderborn 07 is een fusieclub die in 1985 is ontstaan tussen Tuß Schloß Neuhaus en F.C.Paderborn. Neuhaus is een deelgemeente van Paderborn. Tuß Schloß Neuhaus speelde zelfs nog een jaar in de 2e Bundesliga (1982). Pas vanaf 2004/2005 promoveerde de nieuwe club naar de 2e Bundesliga. Na een keer degradatie en gelijk weer promotie komen ze op dit moment nog steeds uit in de 2e Bundesliga. Vanaf 2008 voetbalt men in een nieuw stadion ,eerst Paragon –arena en nu Benteler-Arena genaamd. Daarvoor heeft men in het Herman-Löns Stadion in Neuhaus gespeeld.Dit word nu nog gebruikt voor American Football.

S.G.Gronau is de gastheer van vandaag. De club is al vaker gastheer geweest van een oefenduel van F.C.Twente. De club is gedegradeerd van de Bezirksliga naar de Kreisliga. Het heeft een gezellig onderkomen en een mooi veld. Al waren de lijnen wel wat scheef getrokken maar dat kon ook aan mij liggen. Voor belofte Tim Hölscher was het een weerzien met de oude club.Hij komt van S.G.Gronau en via Schalke speelt hij nu voor F.C.Twente.

De stadionspeaker sprak op 33 toeren. De wedstrijd was al 10 minuten bezig en toen was ie net met de opstelling klaar.

De wedstrijd was van Twentse zijde er niet een waar je lang nog aan wilt denken. S.C.Paderborn overheerste de eerste helft met een aantal kansen en gestructureerd voetbal.

Een kleine overtreding van Breukers zorgde voor een strafschop. Maar Meha schoot de bal op de paal.

De Nederlander Koen van der Biezen was op proef bij Paderborn maar kreeg na een paar mogelijkheden de bal er ook niet in. Na over te zijn gegaan op cola ,het bier vlotte niet zo, en een portie pommes frites met een bratwurst stonden de spelers al weer klaar voor de tweede helft. Deze was van Twentse zijde iets beter maar nog steeds zwaar onvoldoende tegen een club als Paderborn. Al snel stond Twente achter door een licht vergrijp van wederom Breukers. Meha miste de penalty dit keer niet. Voor de rest was het niet anders dan in de eerste helft.

Onder het motto” gezelligheid kent geen tijd “wilden enkele figuren na de wedstrijd nog tikkertje spelen. Wij zijn weer naar het station gelopen.Toen de trein met fans uit Paderborn wegging ,werden wij toegelaten op het station om de trein richting Enschede weer te nemen.