GroundhopCollection

Hallo, welkom op GroundhopCollection!

Groundhopping is onstaan in Engeland. Men springt (hopt) als het ware van stadion (ground) naar stadion met als doel zoveel mogelijk wedstrijden mee te maken en stadions te zien. Een uitgebreide omschrijving kun je vinden op Wikipedia als je groundhoppen intikt.

Niet alleen in Engeland maar voornamelijk in Duitsland is het populair. In België en Nederland is het flink in opkomst.Natuurlijk zijn er in andere landen ook groundhoppers te vinden. De Duitsers stellen allerlei regels hier aan vast zoals landenpunten en niet vaker dan één keer bezoek aan een stadion. Ik kan rustig meerdere wedstrijden kijken in stadions waar ik al eens geweest ben. Natuurlijk is een nieuwe ground altijd aantrekkelijker om te gaan kijken. Het gevoel,de passie van de supporters en de architectuur van de stadions is overal anders en elke keer weer een nieuw avontuur en of beleving.

Bij mij ontstond het groundhoppen eind jaren 80 van de vorige eeuw. Ik keek al regelmatig wedstrijden in de buurt en bij mijn favoriete club F.C.Twente. In het begin ging ik alleen naar de nederlandse clubs in de eerste en eredivisie helaas zonder fototoestel. Vanaf de jaren 90 begon m'n interesse om het buitenlands voetbal live te aanschouwen. In het begin met wedstrijden van Schalke in het oude Parkstadion. Vanaf dat moment ging ik ook andere clubs(in binnen en buitenland) en stadions bezoeken met en zonder wedstrijd.

Vanaf die tijd heb ik heel veel verschillende stadions gezien met of zonder F.C.Twente. De laatste tijd leg ik de nadruk op wedstrijden en niet zozeer meer op stadionbezoeken zonder wedstrijd.

De passie ,beleving en nieuwsgierigheid naar nieuwe grounds en vooral oude grounds blijven me trekken. Ik ben dan ook nog lang niet klaar met deze fascinerende hobby.

Rest mij nog te zeggen:  Veel lees en kijkplezier op deze site!

P.S. Enkele artikelen zijn nog niet ingevuld. Het is de bedoeling dat ik onder het nieuwe seizoen langzaam terug in de tijd ga met het plaatsen van wedstrijden en foto's. Deze worden dan ook in de stadionlijst opgenomen.

Bij de rubriek stadions met wedstrijden staat bovenaan  vaak "kaartje". Hier komt in de nabije toekomst nog het entree kaartje.